Čeština (Česká republika)GermanEnglish (United Kingdom)Polish (Poland)

Links

Server

All texts and photos are located are the property of the individual authors and is prohibited without their
consent in any way distribute or publish

jeseniky.org , moravskehory.com, jesenicko.biz, sumpersko.eu optimalize for: 1024x768 and higher, IE 5.0

Copyright Němčík design
a PhDr. Jindřich Němčík

2003 - 2008 All rights reserved

Support: Kraliq 2005

Created in Joomla!

PageRank
 



Program Šumperk červen 2007 PDF Print E-mail
Written by RMIC Šumperk   
Monday, 04 June 2007 00:25
Share
Image
Kam v červnu za zábavou a poučením, nevíte a tápete, no  přece do muzea:
V červnu, v době, kdy má většina škol po maturitách, přjímačkách  a známky jsou uzavřeny, hledají učitelé vhodné typy na výlety a různé kulturní akce. Rozjíždějí se po vlastech českých a přitom doma na Šumpersku, Mohelnicku, Zábřežsku a Lošticku a Úsovsku se přímo nabízejí zajímavé akce a  výstavy. S takovou nabídkou přicházejí v měsíci červnu právě Vlastivědné muzeum v Šumperku, Zábřehu, Lošticích, Mohelnici a na zámku v Úsově.
                                                  Vyberte si z naší nabídky:
8. června od 20 hodin – III. Muzejní noc. Pracovníci šumperského muzea Vás již potřetí zvou na atraktivní muzejní večer tentokrát na téma Zlatá šedesátá léta…aneb takoví jsme byli. Čeká Vás komponovaná přehlídka dobového ošacení a tanečních vystoupení, doplněná výstavou nejzajímavějších sbírkových předmětů ze 60. let 20. století. V 21.30 hodin budou probíhat komentované prohlídky stálé expozice, znalostní kvíz a ukázky řemesel......

9. června Vás muzeum zve na botanickou vycházku se zaměřením na mechorosty do oblasti Králického Sněžníku. Trasa vycházky vede přes Tvarožné díry do pralesa Ve Strmém až do Dolní Moravy. Více na www.muzeum-sumperk.cz.

V pátek 15. června od 20 do 24 hodin bude strašit na zámku v Úsově. Zveme Vás na tajemnou noční prohlídku zámkem. Program začíná každých 30 minut.

Výstavy Šumperk
Putovní archeologicko-historickou výstavu, která vypráví málo známé příběhy Moravy v 11. až 13. století, budete mít možnost zhlédnout již jen do 7. června.

Do 17. června čeká především žáky základních škol Foglar od Bobří řeky, výstava, kterou připravily Dětský oddíl T. O. Kamarádi pod vedením Tomaše Lešingera a Sdružení přátel Jaroslava Foglara.

Do 24. června  Vás čeká regionální výstava o padesátileté historii severní Moravy na stránkách časopisu Severní Morava. Na zajímavých exponátech, v textech a fotografiích si může návštěvník připomenout historii kraje, v němž žije a uvědomit si, že právě často opomíjená a podceňovaná regionalita a tradice mohou být tím největším přínosem regionu do sjednocující se Evropy.

Do konce srpna je k vidění to nejcennější z děl našich regionálních výtvarníků na výstavě Současné výtvarné umění Šumperska v Galerii Šumperska ve východním křídle muzejního areálu.

17. červen je posledním dnem  výstavy Tomáše Gronycha v předsálí přednáškového sálu ve východním křídle muzea.



Krasohled je název výstavy tvorby Věry Kovářové, známé šumperské výtvarnice. Vernisáž bude zahájena dne 17. června v 18 hodin ve výstavní síni muzea. Výstavu můžete navštívit do 28. srpna.

Slavnostní vyhlášení nejlepších prací žáků mateřských, základních a středních škol v soutěži Zapomenutá řemesla ze severní Moravy se bude konat dne 14.6.2007 v 16 hodin v Rytířském sále Vlastivědného muzea v Šumperku. Nejlepší práce ze všech kategorií budou vystaveny  do 24. 6. a budou publikovány na internetových stránkách pořadatelů. Po ukončení výstavy v muzeu budou dále k vidění v městské knihovně v Šumperku od 1. 8. Více na www.muzeum-sumperk.cz,www.knihovnaspk.cz.

26. června Vás čeká vernisáž výstavy Řekni mi zrcadlo…aneb hygiena a krášlení v minulosti. Výstava ze sbírek VM v Šumperku, zámku Velké Losiny, Dětského muzea v Brně a Muzea Kroměřížska potrvá do 31. srpna.

V klášterním kostele v Šumperku po celou sezónu, od 21. 6. do 30. 9., budete mít možnost obdivovat skvostné Madony sochařky Dagmar Koverdynské.

Zábřeh:
Krásu  kovových plastik ze sbírek uměleckého kovářství na hradě Helfštýně budete moci zhlédnout v době od 13. 6. do 1.9. v zábřežském muzeu. Vernisáž se koná v 17 hodin.

Mohelnice:
Za vidění jistě stojí stálá expozice Z dějin Mohelnicka, oceněná jako nejlepší a nejzdařilejší expozice v národní soutěži Gloria Musaealis, a nová výstava výtvarnice Dany Zimové-Činčarové, bude zahájena vernisáží 9. června v 15 hodin,  potrvá do 30. září.

Loštice
PAK v letní sezóně nabízí to nejlepší z prací malíře a ilustrátora Adolfa Kašpara.

Úsov
Na zámku v Úsově čeká návštěvníka zbrusu nová expozice nazvaná Úsov – kolébka  lesnického školství a výstava Liška Bystrouška a rodný kraj. Přímo na zámeckém nádvoří se můžete osvěžit na terase nebo v nové zámecké hospůdce.

Veškeré informace o muzeu najdete na www.muzeum-sumperk.cz. Dále přímo ve východní části muzea (vchod  z parku) v Regionálním a městském informačním centru v Šumperku.


Na Vaši návštěvu se těší pracovníci a zaměstnanci Vlastivědného muzea v Šumperku.

Только потому, что "Философические письма Апология сумасшедшего" он говорит вам "Ну погоди Пейте морковный сок" делать что-то, вы не должны этого делать.

Она "Китайская мудрость Предсказания судьбы Формулы успеха" чувствовала, что ее страдания перешли "Инженер его высочества" предел того, что "Иудаизм за 90 минут" может выпасть на долю молодой жены.

Я хочу сказать, "Экономика труда" теперь еще "Большая семейная энц. народной медицины от доктора Ужегова" важнее, чтоб он не женился на ком попало.

Очевидно, "Этикет повседневного и делового общения" Джинни доверила ему присматривать.

Попрошу "Снайпер Методологическая подготовка" не повышать голос, сэр.

Он "Лепим куличики пускаем кораблики для детей 1-3 лет" исчез из поля зрения за разворотом северного шоссе.

 
Jeseniky: Ubytování v Jeseníkách | Jeseniky.org | Turistika Jeseníky | Lyžařská střediska v Jeseníkách | Počasí Jeseníky | Zajímavosti a novinky z Jeseníků | Live kamery Jeseníky